Zorg en services

Verenigingen

Rigtershof is het bruisende hart van de wijk. Er is elke dag wat te doen. Er zijn verschillende verenigingen actief in Rigtershof, waar u ook lid van kunt worden. Dit geldt zowel voor bewoners als mensen uit de buurt. U vindt in Rigtershof ook een bureau voor jeugdgezondheidszorg.

 

Omring

Omring en haar voorgangers hebben al meer dan honderd jaar hun wortels in West-Friesland en de kop van Noord-Holland. We richten ons op mensen die zorg nodig hebben op kwetsbare momenten. Altijd vanuit de visie dat ieder mens een individu is en zelf zijn of haar eigen leven wil inrichten. We dragen met zorg bij aan de kwaliteit van samen leven. Vanuit onze kernwaarden eigen regie, samen en positief.

Meer informatie Omring

 

Kleinschalige zorg voor mensen met dementie

Rigtershof beschikt over een woongroep voor mensen met dementie. U woont in een kleine groep met een gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Het is een warme en vertrouwde omgeving. Samen met de verzorgende en uw medebewoners deelt u uw eigen dag in. U kunt uw kamer naar eigen smaak inrichten met uw eigen meubels.

Meer informatie dementie

 

Wonen met zorg dichtbij

In deze locatie kunt u ook zelfstandig wonen in een huurappartement met zorg binnen handbereik. Ook voor echtparen waarvan slechts één partner zorg nodig heeft is een appartement in Rigtershof een mogelijkheid om toch bij elkaar te kunnen blijven wonen.

Meer informatie zorg